Tholen, W.B. (1860-1931)

maandag 7 februari 2011

Sophia Rose

Jeffrey T. Larson (1962-...) Amongst Lupine (2008)

Het lezende meisje midden in een veld vol lupine is Sophia Rose, de dochter van Jeffrey T. Larson.
Jeffrey T. Larson is een Amerikaanse schilder, geboren in 1962 in Two Harbors, Minnesota. Hij heeft vanaf zijn zeventiende jaar een klassieke kunstopleiding gevolgd aan het Atelier Lack zoals ook S.A. Gjertson, waar ik eerder over schreef in de aflevering Elizabeth. Later geeft hij zelf ook les aan deze opleiding.
De stillevens van Larson zijn zeer verfijnd en realistisch geschilderd. Hij won met deze schilderijen verschillende prijzen.In 1989 koopt Jeffrey Larson met zijn vrouw Heidi een school in het Noordwesten van Wisconsin. De school wordt omgebouwd tot atelier en woning. Zij krijgen drie kinderen, Brock, McKenzie en Sophia Rose.
Vanaf die tijd beperkt Jeffrey zich niet tot stillevens maar trekt hij ook naar buiten. Hij schildert landschappen en portretten, waarvoor zijn vrouw en kinderen vaak model staan.
Deze schilderijen hebben een lossere penseelstreek, maar zijn zeker niet abstract en vallen nog steeds onder de stroming figuratieve schilderkunst.
Naast het portret van zijn lezende dochter heeft Jeffrey Larson het thema lezende figuren nog een aantal malen geschilderd. Opvallend dat dit nooit binnen, maar altijd ergens buiten in de tuin, in het bos of op het strand gesitueerd is.Als de schilderijen van Jeffrey T. Larson je bevallen kun je op Moo! nog een leuke serie bekijken met als titel 'Aan de waslijn'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten